Friday, January 19, 2018

Filmen Gook av Justin Chon har svensk biopremiär idag

Gook är en film av Justin Chon som också spelar huvudrollen i filmen. Filmen handlar om två koreanska bröder Eli och Daniel som driver en skobutik och Kamilla en afro-amerikansk flicka som är 11 år . Kamilla bor med sina syskon och hon brukar umgås med de koreanska bröderna och hjälper dem i skobutiken. Det är Los Angeles 1992.
Filmen handlar om drömmar om en bättre framtid, relationerna mellan olika kulturer och vänskap mellan bröderna och Kamilla samt våldet i samhället.  Det är en mycket stark film. Betyg **** av 5

Av Sofia Sanchez


Synopsis
Los Angeles 1992. De friande domarna i Rodney King-målet har fått staden att explodera i kravaller och våld. De koreanska bröderna Eli och Daniel driver en liten skobutik. Där finns även den 11-åriga Kamilla, en afro-amerikansk tjej som gillar att hänga i butiken. Oroligheterna närmar sig och den udda trion måste nu försvara butiken – och samtidigt fundera över vad familj, drömmar och framtid egentligen betyder.
Gook belönades med det åtråvärda publikpriset på Sundancefestivalen. Regissören Justin Chon regidebuterade 2015 med slackerkomedin Man Up. Som skådespelare har han synts ibland annat TV-serien Jack & Bobby, Twilight-trilogin, House och 21 & Over.

Regi: Justin Chon
Skådespelare: Simone Baker, Justin Chon, David So
Land: USA (2017)
Språk: Engelska (svensk text)
Genre: Drama
Längd: 1 tim 34 min
Åldersgräns: Från 15 år
Premiär: 19 januari

No comments:

Post a Comment